Ida Forss

Copywriter & Kommunikatör

NATIVEARTIKLAR FÖR BYGGAHUS.SE

Hjältevadshus nativeartikel

Det kanske mest kostnadseffektiva alternativet för husbygge är att låta bygga ett modulhus, som ibland även kallas nyckelfärdigt hus och tillverkas på beställning. Tack vare att modulhuset framställs i kontrollerad miljö inomhus håller det mycket hög och jämn kvalitet. Hos småländska Hjältevadhus bygger man sina hus med hjälp av så kallade volymelement, då är både kök och tvättstuga färdiga, alla dörrar satta, och golvet lagt med golvvärmen installerad. Undantaget är övervåningen som är mer flexibel och inreds med hjälp av väggelement. Kombinationen av byggteknikerna gör den småländska firman unik i sitt slag. I sortimentet finns för närvarande 26 husmodeller att välja mellan, varav flera finns att beskåda i Arlanda stad, Stockholm.

– Firman har funnits sedan 1947 och idag bygger vi cirka 400 bostäder per år, varav 250 stycken är villor. Den överlägset mest populära husmodellen vi har är 4175, en 1,5-plansvilla med förhöjt väggliv och traditionell planlösning, säger Mikael Olsson, strategisk marknadschef på Hjältevadshus.

Ekonomiska fördelar med ett modulhus
Det finns mycket att vinna med att låta bygga ett modulhus, inte minst ekonomiskt – när du beställer ett modulhus får du inte bara ett färdigt slutpris, du har också ett säkert datum för inflyttning vilket underlättar vid försäljning av ditt tidigare boende. På så sätt undviker du dubbla boendekostnader under tiden för ditt nya husbygge. Dessutom slipper du amortering och kan skjuta upp fastighetsavgiften i hela 15 år. Något som skiljer Hjältevadshus från de flesta av sina konkurrenter den generösa hållningen gentemot kunderna; när ritningar och bygglovshandlingar är klara betalar kunden 30 000 kr, resten betalas först när huset är på plats.

Sedan bankerna ändrade sina regler är det inte alla som vet vad som gäller, och att bara få låna 4,5 gånger årsinkomsten kan vara nedslående. Men det finns saker att göra för att hålla kostnaderna nere; att inreda övervåningen på egen hand är det absolut vanligaste. Men även anläggning av trädgården eller bygge av trädäck är det många som ordnar själva. Att suga på karamellen och skjuta upp inredningen av övervåningen är det också många som gör för att minska kostnaderna. Då hinner du dessutom lära känna ditt hus och kan planera ordentligt för framtiden.

– En normalhändig person kan göra väldigt mycket med sin övervåning själv. Det är nog så man får göra, nu när bankerna ställer högre krav. En annan sak som jag har märkt är att många husspekulanter glömmer bort att det faktiskt inte bara är lönen som räknas när de gemensamma inkomsterna granskas av banken. Du kanske har en sommarstuga som du brukar hyra ut, eller planerar att hyra ut ett rum i det nya huset – alla sådana inkomster räknas också in och värderas av banken, avslutar Mikael Olsson.

 

 

Nästa Inlägg

© 2023 Ida Forss